Portör Muayenesi
1593 SayılıUHK'nun 126 ve 127'nci maddeleri gereği “Gıda ile temas edenler her 3 ayda birbulaşıcı hastalık taşımadığına dair sağlık raporu almalıdır” denmektedir.
1-Akciğer Grafisi
1593 sayılı umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun amir hükmü gereği, gıda ile temasedenler kendilerini muayene ettirip bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlıkraporu almaları emredilmiştir. Bu kapsamda gıda ile temas edenler akciğertüberkülozu taşımadığına dair belge almak üzere akciğer filmi çektirmektedir.
2-Gaita Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Yapılan incelemedeamaç sindirim sisteminde bulunabilecek bulaşıcı hastalık amillerini tespitetmektir.
3-Gaita Parazit
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Bulaşıcı hastalık riskinekarşı parazit aranması tetkikidir.
4-Burun Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Yine bulaşıcıhastalıklar kapsamında özellikle staphylococcus aureus aranır.
5-Boğaz Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Yine bulaşıcıhastalıklar kapsamında boğazda beta hemolitik streptekok aranır.
6-El Kültürü
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir tetkiktir. Bulaşıcı hastalıkriskine karşı yapılır.
7-Hepatit B Taraması
Gıda sektöründe çalışan isçiler için gerekli bir testtir. Hepatit B bulaşmariskine karşı yapılır.
8-Hepatit B Asisi (Taraması Negatif Çıkanlara)
Hepatit B taraması negatif çıkan isçilere yapılan aşıdır.
9- Grip Asisi
MDİSG hem mobil sağlık tarama aracı hem de gezici sağlık ekipleriyle işe giriş muayenesi, portör muayenesi taleplerinizde yanınızdadır. ( Anlaşmalı iş ortağımız olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi deneyimli sağlık personeli ve modern cihazları ile)