Değerli İş Ortağımız;
Mavi Deniz İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi olarak esas amacımız; faaliyet göstermiş olduğunuz alanda sizlerin daha başarılı ve efektif olarak çalışabilmeniz için, insan hayatının temel iki ihtiyacı olan sağlık ve güvenlik konularında sizlere hizmet vermektir.
Bu sayede üretkenliğinizi ve kabiliyetiniz arttırmak, sorunlarınıza çözüm ortağı olmak, omuzlarınızdaki sorumluluğu ve yükü hafifletmek istiyoruz.
Bunun için sizlere ve çalışanlarınıza:
1- Sağlık Hizmetleri:
a) Tecrübeli Mavi Deniz Sağlık Grubu hekimleri tarafından birinci basamak sağlık hizmetleri sunulması, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin yürütülmesi.
b) İş yerinde görevli Mavi Deniz OSGB hekiminin uzun süreli istihdamı sonucu personel ve firma hakkında yeterince bilgi sahibi olması.
c) İşe giriş muayeneleri ve periyodik muayenelerinin düzenli olarak yapılması.
d) İş verimliliğinin artırmak amacıyla revirde muayene edilen tüm çalışanların istatistiklerinin tutularak en sık görülen hastalıkların belirlenmesi.
e) En sık karşılaşılan kronik hastalıkları tespit ederek iş gücü kaybının önlenmesi.
f) Mevsimsel bulaşıcı hastalıklara yönelik aşılama programları yapılması.
g) Ambulans hizmetlerinin sunulması ( Anlaşmalı iş ortağımız olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin deneyimli sağlık personeli ve modern ambulansları ile.)
2- İş Güvenliği Hizmetleri:
a) İş güvenliği konusunda, güncel mevzuatların takibi ve işverenin yönlendirilmesi. Gerekli sorumlular ile koordinasyonun sağlanması. Rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi.
b) İş yerindeki tehlike kaynaklarını ve bunlara ait riskleri, risklerin önemine göre derecelendirme puanlarını, işyerinin mevcut durumunu ve alınması gereken önlemleri içeren risk değerlendirme formunun hazırlanması, işverene ve çalışanlara sunulup anlatılması ve gerekli önlemlerin alınmasının takibinin yapılması.
c) Çalışanlara, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, işyeri temizliği ve düzeni, ergonomi, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, kimyasal ve fiziksel risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması, iş hijyeni vb. konuları içeren temel iş güvenliği eğitimi verilmesi ve bu eğitimin sertifikalandırılması.
d) Yangın, deprem, kaza ve sağlık olayları vb. acil durumlardan önce, acil durum sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri içeren acil durum talimatlarının hazırlanması. Bu talimatlar ile ilgili çalışanların pratik öğrenmesine yönelik tablo, şema vb. görsellerin hazırlanması.
e) Çalışma ortamının gözetiminin yapılması ve görülen eksikliklerin yazılı olarak işverene veya işveren vekiline iletilmesi. Gerekli aksiyonların alınmasının sağlanması.
d) İş güvenliği kurulunun toplanma periyoduna göre (aylık, üç aylık vb.) yapılan toplantıların gündeminin oluşturulması, toplantının yönlendirilmesi ve alınan kararların toplantı tutanak defterine işlenmesi, sonrasında takibinin yapılması.
3- Eğitimler:
a) İşi aksatmayacak şekilde kurum için ücretsiz ilk yardım eğitimlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi.
b) Çalışanlar için toplum sağlığı çalışmaları doğrultusunda hayat standartlarını yükseltmeye yönelik (ergonomi, lomber hastalıkları vb.) ücretsiz eğitimlerin organize edilmesi.
c) Özel sağlık durumları için (kuş gribi, kene humması, ishal salgınları vb.) acil durum senaryoları hazırlayarak kurum çalışanlarına eğitim çalışmaları düzenlenmesi
4- Portör, Sağlık Tarama ve Laboratuar Hizmetleri :
a) İşe giriş muayeneleri, periyodik muayeneler, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabilir raporu ve gıda- içecek ile teması olan çalışanların yaptırması gereken her türlü (hemogram , burun-boğaz-gaita kültürü ve mikroskobisi, TİT, EKG, ODYO, SFT, PA Akciğer grafisi, hepatit B testi, göz muayenesi, kan grubu tayini, tetanoz profilaksisi vb.) testin anlaşmalı iş ortağımız olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden özel indirimli ve yardımcı personellerin yönlendirilmesi eşliğinde hızlı ve daha ekonomik hizmet sunulması.*
b) İşverenin istemesi durumunda tüm tarama hizmetlerinin portör aracı ile hem ekonomik hem iş gücü ve zaman kaybı olmaksızın işyerinde verilmesi.*
5- Yangın Eğitimi ve Tabikatı :
Yangın eğitimleri ve tatbikatları iş güvenliğinin önemli bir parçasıdır. Bunun için kadromuzda istihdam ettiğimiz yangın eğitici eğitmeni sertifikasına sahip, yangın eğitimi ve tatbikatı yaptırma yetkili eğitmenimiz tarafından isteğiniz doğrultusunda sertifikalı ve ekonomik maliyetle hizmet sunulması.*
5- Raporlama ve İstatistik:
a) Hizmet verdiğimiz tüm kurumlara bilgisayar ortamında sağlanacak yazılımlar ile haftalık, aylık ve yıllık hasta istatistiklerinin tutulması.
b) Çalışanların sağlık gözetimine ait bütün bilgilerin kayıt altına alınması.
c) İşyerinde yapılan risk değerlendirme sonuçları ve maruziyet bilgileri ile işe giriş muayeneleri, periyodik sağlık muayeneleri sonuçları ve iş kazaları ile meslek hastalıkları kayıtlarının, işyerindeki kişisel sağlık dosyalarında gizlilik ilkesine uygun olarak saklanması.
d) Mavi Deniz OSGB tarafından sağlık merkezlerinde yapılan çalışmaların aylık rapor halinde insan kaynakları departmanına iletilmesi.
e) Çalışanların sağlık kayıtlarına dayanarak kronik hastalıkların takiplerinin yapılması (tansiyon takipleri, kan şekeri takipleri vb.).
f) İstatistik sonuçlarına göre belirli departmanlarda belirli uzmanlık dallarında uzman hekim muayeneleri organize ederek iş gücü kaybının azaltılması. (Anlaşmalı iş ortağımız olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin deneyimli uzman hekim kadrosuyla.)
g) Raporlama sonuçlarına göre, gereksiz hastaneye sevklerin önüne geçilerek, özel sağlık sigortası hasar prim oranlarının düşürülmesinin sağlanması.
h) İşyeri hekimi tarafından SGK adına reçete yazılması sağlanarak özel sağlık sigortası hasar prim oranlarının belirlenmesinde önemli yer tutan ilaç giderlerini azaltılması.
6- İş Güvenliği Uyarı ve İkaz Levhalandırılmaları :
İş yerinizde İş Sağlığı Güvenliği Kanunu gereği yapılması zorunlu olan iş güvenliği uyarı, ikaz, işaret ve levhaları için Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği’ne uygun standart ekipmanların uygun maliyetle sağlanması, uygun yerlerin belirlenerek işaretlenmesi ve böylece firmamız tarafından tüm iş ortaklarımıza yönetmelik standardında uygun doğru işaretlendirilmelerin yapılması.*
7- Maliyet Azaltılması / Personel:
a) Çalışanların işe giriş muayeneleri ve çalışanların yıllık periyodik muayeneleri organize edilerek, odiyometri, röntgen, laboratuar tetkiklerinin Mavi Deniz OSGB koordinasyonunda yapılması. (Anlaşmalı iş ortağımız olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin deneyimli sağlık personeli ve modern cihazları ile.)
b) Çalışanların talepleri doğrultusunda çalışanların tahlil materyallerinin sağlık merkezinde alınarak laboratuara iletilmesinin sağlanması ve tahlil sonuçlarının da çalışanlara ulaştırılması.
c) Muayene sonuçlarına göre, hastaneye sevklerin ve özel sağlık sigortası hasar prim oranlarını azaltılmasına destek olunması.
d) Çalışanlarınızın diş problemlerinde anlaşmalı iş ortağımız olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Diş Polikliniği ve My Dent Diş Polikliniği’nden, Mavi Deniz OSGB ile olan özel anlaşması sayesinde indirimli hizmet alınması.
e) Firmanızın ihtiyacı dâhilinde; iş sağlığı ve güvenliği ölçümleri, periyodik ölçümler ve çevre ölçümleri hizmetleri için Türkiye’de kendi alanında en yetkin ölçüm laboratuarlarından biri olan ve tüm akreditasyon belgelerine sahip anlaşmalı iş ortağımız olan ölçüm laboratuarından, Mavi Deniz OSGB ile olan özel anlaşması sayesinde indirimli hizmet alınması.
Nihayetinde ; entegre ve komplike olarak sağlık ve güvenlik hizmetlerinin tek elden verilmesini hedeflemekteyiz.
Saygılarımızla,
Mavi Deniz OSGB Yönetimi